Yeni Başlayanlar İçin: Garena Free Fire Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Garena Free Fire Rehberi

Free Fire Bermuda Haritasında Kazanma Taktikleri

1033 okunma — 12 Haziran 2020 22:29
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Free-Fire

Free Fire’ın en popüler haritalarından biri olan Bermuda haritasında bulunan bazı bölgeler yüksek loot oranına sahip olduğundan dolayı oyuncular tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Oyunda daha iyi olmak isteyen oyuncuların haritalara hakim olması gerekmektedir.

Oyunun kurulumu

Bluestacks android emulator games featured

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Garena Free Fire ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Nereye Atlamalıyız?

Oyuna yeni başlayan ya da harita hakkındaki iyi bilgiye sahip olmayan oyuncular haritayı detaylı bir şekilde öğrenmesi gerekmektedir. Oyunun başlangıcında atlanılan yer, o oyundaki gidişatı belirlemektedir. Agresif oyun tarzı seven oyuncular için haritada bir çok yer atlanacak yer bulunmaktadır. Mill, Pochinok, Clock Tower, Mars Electric, Bimasakti Strip ve Katulistiwa gibi yerler örnek olarak verilebilir. Oyuncuların yoğun olarak atladığı bu yerlerde sık sık çatışmaya girme şansı bulunabilir. Eğer hem az kalabalık ve biraz da çatışma olacak şekilde oyun tarzına sahip olan oyuncular haritanın merkezine atlayabilir. Hiç çatışmaya girmek istemeyen, kendini oyun sonuna saklayan oyuncular haritanın kenarlarına atlayarak rahat bir oyun başlangıcı geçirebilirsiniz. Uçaktan iner inmez savaş yapmak isteyen oyuncular için Kota Tua sizin doğru yer olacaktır.

Garena Free Fire ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Bölge Detaylarını Öğrenin

Free Fire’da, haritadaki lootların ağırlıklı yerleri de özelliklerine göre değişmektedir. Örneğin oyuna taarruz tüfeği ile başlamak isteyen oyuncular Cape Town’a atlaması gerektedir, eğer Cape Town’a atlanırsa taarruz tüfeği bulma şansı artacaktır. Küçük görünen bu bölgenin sahip olduğu loot oranı çoğu oyuncuyu tatmin etmektedir. Kısa çatışmalar için uygun loot bulunan bölge de oyun sonuna götürecek kadar loot çıkması düşük ihtimal olsa da sizin amacınız erken savaş olduğu için amacınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Cape Town’un kuzeyinde kalan Mill bölgesinde keskin nişancı tüfeği bulmanı ihtimaliniz, diğer bölgelere göre biraz daha fazla olmaktadır. Keskin nişancı tüfeği kullanmakta yeteri kadar iyi kullanamayan oyuncuların bu bölgeden uzak durması tavsiye edilmektedir. Veteran oyuncuların sıkça tercih ettiği Mill bölgesinde hayatta kalma ihtimali keskin nişancı tüfeğini kullanmayı iyi bilmeyen oyuncular için daha azdır. Ordu sahası olan Outpost’ta her türlü silahı bulma imkanı bulunmaktadır. Geçmişte çok sık atlansa da zaman içinde popülerliğini kaybeden Outpostta sağlam bir loot ile oyuna devam edebilirsiniz.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Garena Free Fire Bermuda ‘daki Bölgeler

Pochinok

Pochinok, haritanın güney tarafında yer almaktadır. Birbirine yakın birçok küçük binadan oluşan bu binaları hepsi ayrı bir spawn noktasıdır. Ekibinizin tümüyle bu konuma atlarsanız düşmanlarınızı daha kolay ve hızlı şekilde öldürebilirsiniz. Pochinok’ta yüksek dereceli ekipman olasılığı çok düşüktür. Düşük dereceli yağma noktaları olduğu unutulmamalıdır. Binalar arasındaki küçük mesafelerden dolayı hızlı bir yağma deneyimi elde edilmektedir.

Mars Electric

Haritanın en kenarında yer alan Mars Electric’in ganimetinin kalitesi kırmızı bölge olmasına yol açtı. Keskin nişancı tüfekleri gibi üst düzey yağma burada kolay ve hızlıca bulunabilir. Düşmanlar Mars Electrict ‘e her tarafa dağıldığından dolayı bölgenin temizlenmesi biraz zaman alabilir. Çevrede bulunan çeşitli araçlar sayesinde bu konumdan güzel rotasyonlar yapma imkanınız bulunmaktadır.

Garena Free Fire ‘ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Shipyard

Diğer en iyi yağma bölgelerinden birisi olan Shipyard fazla derece silah bulunmaktadır. Buraya atlayıp keskin nişancı silahı bulan oyuncuların işi diğer oyunculara göre daha kolaydır. Shipyard ‘da keskin nişancılar çok iyi iş yapmaktadır. Sizden önce biri dört vinçten birine çıktıysa onlara dikkat etmeyi unutmamalısınız.

Sentosa

Ekiple oynayan oyuncular Sentosa gerçekten çok iyi bir konumdur. Bölgenin iyi konumlardan biri ana adadan uzak olması. Keskin nişancı tüfekleri olan bir ekibe sahipseniz maçı kazanma şansınız diğer oyunculara göre daha yüksek olacaktır. Bölgenin tek sıkıntısı güvenli bölgenin o konuma pek denk gelmemesidir.

BlueStacks 4 ‘ün Keymapping Özelliği ile Garena Free Fire

Dünya ‘nın en iyi ve en hızlı Android emülatörü BlueStacks 4, mobil oyunları bilgisayarda oynama konusunda bizlere kaliteli deneyimler sunmakta, bunlardan bir tanesi ise Keymapping özelliği, bu özellik oyunlardaki varsayılan kontrolleri özelleştirmemizi yani kontrolleri keyfimize göre ayarlamamızı sağlıyor. BlueStacks 4 ‘ün Keymapping özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

BlueStacks 4 ‘ün Multi-Instance (Çoklu Oturum) Özelliği ile Garena Free Fire

BlueStacks 4 ‘ün bir diğer dikkat çeken özelliği, bir oyunda birden fazla hesapla oynamanızı sağlayan Multi-Instance yani çoklu oturum açma özelliği bu sayede oyunda yan hesabınızı kasabilir veya arkadaşınızın ricası üzerine onun hesabını kolaylıkla kasabilirsiniz.BlueStacks 4 ‘ün Multi-Instance (çoklu oturum) özelliği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Garena Free Fire ‘ı Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya Garena Free Fire ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli