Microsoft Office 2016 İndirme ve Programsız Aktivasyon Yapma

Sıradaki içerik:

Microsoft Office 2016 İndirme ve Programsız Aktivasyon Yapma

FPS Ölçme

1415 okunma — 06 Eylül 2021 22:47
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

fps olcme

FPS, günümüzde her oyuncu tarafından bilinmekte olan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. FPS değeri yüksek olan oyuncular, oyunu daha seri bir şekilde oynayabilmekte ve gerçekleşen olaylara daha seri bir şekilde tepki verebilmektedir. FPS değerini belirleyen en önemli şey ise bilgisayarın donanımlarıdır. Her ne kadar FPS arttırma yolları takip edilerek bir miktar FPS arttırmak mümkün olsa da bu tip yöntemlerle ciddi farklılıklar oluşturmak pek mümkün değildir. Bu içerikte, oyun oynarken kaç FPS aldığınızı öğrenmeniz için FPS ölçme yolları hakkında size bilgi vereceğiz.

FPS Nasıl Ölçülür? FPS Ölçmek İçin Programlar

Günümüzde Steam gibi platformlarda FPS ölçmek için özel olarak geliştirilmiş araçlar bulunuyor. Bunu açmak için Steam uygulamasının sol üst kısmında konumlanan ‘Ayarlar’ sekmesine giriş yapın ve ardından karşınıza çıkacak olanlar arasından Oyun İçi seçeneğini seçin. Karşınıza çıkacak olan pencerenin orta kısımlarında Oyun içi FPS Sayacı olduğunu göreceksiniz. Başlık altında yer alan aşağı yönlü ok işaretine tıkladıktan sonra, FPS sayacının nerede görüntülenmesini istiyorsanız, ekranın o bölgesine yerleştirin. Bu işlemleri yaptıktan sonra Steam uygulamasından çıkıp tekrar girmeniz yeterli olacaktır. Artık Steam aracılığı ile oynamakta olduğunuz oyunlarda FPS değerinizi çok kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede genel FPS’i öğrenebilir, anlık düşmeleri görüntüleyebilir ve sisteminizin performansı hakkında daha geniş bir fikre sahip olmuş olursunuz.

Bir diğer FPS ölçme yöntemi ise Fraps programını kullanmak olacaktır. Oyuncuların çoğu tarafından FPS ölçmek için kullanılan Fraps, aslına baktığımız zaman bir FPS ölçme aracı değildir. Ekran görüntüsü ve ekran videosu almak için kullanılmakta olan bir uygulamadır. Fakat açık olduğu müddetçe ekranda FPS değerini gösteriyor olması sebebiyle çoğu oyuncu tarafından tercih edilmekte olan bir FPS ölçüm aracıdır. Fraps’ın sunduğu avantajlardan birisi de düşük boyutlu olması olarak karşımıza çıkıyor. Birkaç MB’lık boyutuyla, depolama alanlarınızı işgal etmeden FPS ölçümü gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcılara sağlamakta olduğu diğer bir avantaj ise arka planda çalışırken ciddi bir bellek ve CPU tüketimi yapmıyor olmasıdır. Bu sayede oyun oynarken bilgisayarın performansın düşmesine ve oyun deneyiminin olumsuz bir şekilde etkilenmesine sebebiyet vermemektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli