Türk Yapımı MMORPG Oyunu Kayra Online, 29 Ekim’de Kapalı Beta’yla Çıkacak

Sıradaki içerik:

Türk Yapımı MMORPG Oyunu Kayra Online, 29 Ekim’de Kapalı Beta’yla Çıkacak

FIFA 21’in PS5 ve Xbox Series X İçin Çıkış Yapacağı Tarih Açıklandı

638 okunma — 27 Ekim 2020 19:37
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

FIFA 21'in PS5 ve Xbox Series X İçin Çıkış Yapacağı Tarih Açıklandı yazısının öne çıkarılan görseli

Video oyun sektörünün köklü isimlerinden Electronic Arts, dünyanın en çok oynanan futbol oyunlarından olan FIFA 21’in, Xbox Series X ve PlayStation 5 için de yayınlanacağını açıkladı. Oyunun 4 Aralık tarihinde yeni nesil konsollara çıkacağını söyleyen Electronic Arts yetkilileri, mevcut koşullarda Xbox One veya PlayStation 4 sahibi olup da FIFA 21’i satın alan oyunculara yönelik de önemli açıklamalar yaptı.

fifa 21

FIFA 21, 6 Ekim tarihinde Xbox One, PlayStation 4 ve PC oyuncularının beğenisine sunuldu. Fakat yeni nesil konsollar, kasım ayında piyasaya çıkacak. Üstelik bazı ülkelerdeki oyuncuların, bu konsollara birkaç ay sonrasında ulaşması da muhtemel. İşte bu durumu görmezden gelmeyen Electronic Arts, “Dual Entitlement” olarak adlandırdığı bir sistemle oyuncuların yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Xbox One veya PS4 için FIFA 21 Satın Alanlar, Yeni Nesil Konsollara Ücretsiz Yükseltme Yapabilecekler

Electronic Arts, PlayStation 4 yada Xbox One için FIFA 21 alan oyuncuların, FIFA 22 duyurulana kadar ücretsiz yükseltme yapabileceklerini söylüyor. Çift yetkilendirme olarak Türkçeleştirebileceğimiz Dual Entitlement isminde sistem de bu yükseltmenin yapılabilmesine yardımcı olacak. Oyuncular, bu yükseltme kapsamında hiç bir ödeme yapmayacak olsalar da dikkat etmeleri gereken birtakım konular var.

Electronic Arts’ın açıklamalarına bakılırsa oyuncular, fiziksel disk olarak satın aldıkları FIFA 21’i, sadece fiziksel disk girişi olan oyun konsollarına yükseltebilecekler. Yani bir oyuncu, kutulu olarak satın almış olduğu FIFA 21’i dijital bir oyun konsolunda ücretsiz yükseltme yapamayacak. Electronic Arts, bu tür durumlarda tek çarenin, oyunu tekrar satın almak olduğunu söylüyor.

fifa 21-dual entitlement

Electronic Arts, yeni nesil konsollara ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “FIFA 21 Ultimate Team” ve “Volta”da edinilen bütün başarımların, yeni nesil konsollara aktarılabileceğini söylüyor. Ancak ne yazık ki veri aktarımı, ancak iki bu modla sınırlı kalacakmış. Şirket, Ultimate Team ve Volta modu haricindeki öteki bütün verilerin, konsollara has olup aktarılamayacağını söylüyor.

Yapılan açıklamalara bakılırsa Dual Entitlement sistemi, her iki yöne doğru çalışıyor. Yani oyuncular, FIFA 21’i yalnızca yeni nesil konsollara aktarmıyorlar. Bu sistem, yeni nesil konsollara kurulmuş olan FIFA 21’in eski konsollara aktarılmasını da sağlıyor. Fakat böylesi bir durumda da yalnızca Ultimate Team ve Volta modundaki verilerin aktarılabileceğini hatırlatmak gerekiyor.

FIFA 21’in PS5 ve Xbox Series X İçin Çıkış Yapacağı Tarih Açıklandı yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli