Windows Defender Nedir? Nasıl Kapatılır?

Sıradaki içerik:

Windows Defender Nedir? Nasıl Kapatılır?

En Güncel DirectX Sürümü Nasıl Yüklenir?

878 okunma — 09 Şubat 2021 22:29
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

en guncel directx surumu nasil yuklenir

Microsoft tarafından özellikle oyunlarda görüntü ve ses performansını aynı zamanda uyumunu geliştirmek amacıyla geliştilen DirectX’in güncelliği önemli bir konudur. Oyun ve video performansı açısından güncel DirectX sürümüne sahip olmanız son derece önemlidir. Oyunseverler için Windows 10 DirectX güncelleme işleminin nasıl yapılacağını bu yazımızda anlatacağız.

Bilgisayarınızda oyun oynarken görüntü hataları veya beklentinizin altında görüntü ve video performansı alıyorsanız DirectX sürümünüzü kontrol etmeniz gerekebilir. DirectX sürümünüzün güncel olmaması bu tür sorunlara yol açabilir. Microsoft tarafından oyun ve video performansı için geliştirdiği DirectX, donanım ve uygulamaa arasında performansı en üst düzeyde kullanmanızı sağlar. DirectX sürümünüzün düşük olması alabileceğiniz maksimum performansı alamamanıza sebep olacaktır. Görüntü ve video performansından memnun olmadığınızı düşünüyorsanız altta yer alan adımları takip ederek DirectX sürümünüzü kontrol edebilirsiniz. Eğer düşük bir DirectX sürümü yüklediyseniz, son sürümüne nasıl güncelleyebileceğiniz yazımızın devamında yer alıyor.

en guncel directx surumu nasil yuklenir2

DirectX Güncelleme Nasıl Yapılır?

DirectX güncelleme işlemini yalnızca 4 adımda tamamlayabilirsiniz. Güncelleme işlemi öncesinde, sürümü kontrol edeceğiz ve sürümün eski olması halinde güncelleme işlemine geçeceğiz. Eğer DirectX sürümünüz güncel değilse ve güncelleyecekseniz ilk 2 maddeyi görmezden gelerek 3. ve 4. maddeyi yapabilirsiniz.

1. Başlat menüsüne girip arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazın.

en guncel directx surumu nasil yuklenir3

DirectX sürümünüzün güncelliğini kontrol ederek işlemlere devam edeceğiz. Ancak DirectX sürümünüzün güncel olup olmadığını DirectX Tanı Aracı sayesinde göreceğiz.

2. Başlat aramasından DirectX Tanı Aracı’nı açın.

en guncel directx surumu nasil yuklenir4

dxdiag” arama sonucuna tıkladığınızda sizi DirectX Tanı Aracı’na götürecektir. Bu ekranda DirectX Sürümü kısmından bilgisayarınızdaki DirectX sürüm numarasını görebilirsiniz. Eğer güncel olmayan bir sürüm kullanıyorsanız güncelleme yapmanız gerekecek.

3. Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin.

en guncel directx surumu nasil yuklenir5

Eğer DirectX sürümünüz güncel değilse, başlat çubuğuna tıklayın ve “Güncelleştirmeleri Denetle” yazın. Çıkan sonuçtan güncelleştirme ekranına giriş yapın. Bu ekrandan yalnızca DirectX değil tüm windows güncelleştirmelerini gerçekleştirebilirsiniz.

4. Adımları takip ederek güncelleştirmelerinizi yapın.

en guncel directx surumu nasil yuklenir6

Bu adım ile tüm Windows Güncelleştirmelerini kontrol edebilir, DirectX sürüm güncelleme işlemini de yapabilirsiniz. Yalnızca DirectX sürüm güncellemesi yapmak istiyorsanız, ayrıca Microsoft’un sitesinden de indirerek tek güncelleme işlemi yapılabiliyordu. Ancak Windows’un aldığı son karara göre maalesef bu işleme artık izin vermiyor ve tüm güncelleme işlemlerinin Windows Update servisi üzerinden yapılmasını sağlıyor. Eğer Windows Update servisini kapatmadıysanız ya da durdurmadıysanız DirectX sürümünüz sürekli güncellenmektedir.
Windows güncelleştirmelerinin güvenlik ve iyileştirme amacıyla yapılması nedeniyle Windows Update servisini kapatmamanız önemlidir. Ayrıca güncelleştirmeleri ertelemeniz de sisteminizin geri kalmasına sebep olacağından, DirectX sürümünüzün güncellenmesini erteleyebilir, güvenlik açıklarına önlem alınmamasına neden olabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Windows Güncelleştirme hizmeti sayesinde DirectX sürümünüz sürekli güncelleniyor. Ancak güncellenmemesi gibi bir durumla karşılaşırsanız burada anlattıklarımız sayesinde kolaylıkla güncelleyebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli