AMD’nin NVIDIA RTX 3080’e Rakip Olan Ekran Kartı Radeon RX 6800 XT Tanıtıldı

Sıradaki içerik:

AMD’nin NVIDIA RTX 3080’e Rakip Olan Ekran Kartı Radeon RX 6800 XT Tanıtıldı

Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

816 okunma — 28 Ekim 2020 21:54
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? yazısının öne çıkan görseli

Hızla gelişen sektörlerin başında gelen oyun sektörü için iyi bir sistem kurmak, her zaman kurtarıcınız olur. Hangi oyunu oynarsanız oynayın, yüksek FPS ve yüksek görüntü kalitesi birlikte olduğunda, oyundan alacağınız zevk epey artacaktır. Dolayısıyla büyüyen oyun teknolojisinde çoğalan ekipman çeşitliliğinde iyi bir ekran kartını seçimi çok önemlidir.

Ekran Kartı Nedir?

Ekran kartı olarak bilinen bilgisayar parçası, bilgisayardaki görüntüyü işleyip, ekrana aktarılmasını sağlamaktır. Ekran kartının özellikleri, bilgisayarın niteliğini etkileyen unsunlar arasında yer alır. Ekran kartının performansı yüksekse işlenen bilgiler sayesinde daha yüksek performans alabilirsiniz.

Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? yazsısının öne çıkan görseli

Ekran Kartı Nasıl Çalışır?

Günümüzde kullanılan ekran kartlarının çalışması şu biçimdedir; Bilgisayarınızda bulunan işlemci, yazılımı ya da grafiksel görüntüyü ekran kartına getirir. Gelen bilgiler, ekran kartı tarafından işlenir. Ekran kartının üzerindeki dahili hafıza sayesinde, hesaplanan bilgiler depolanır. Gelen bilgiler ve depolanan bilgiler birleştirilir ve görüntü oluşturulur.

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekran kartı alırken ne yapmak için aldığınız büyük önem taşır. Çizim, 3D modelleme ve oyun oynamak için kullanmak istiyorsanız, düşük seviye bir ekran kartı seçim sizin için yanlış olacaktır. Ekran kartı tercihini gereksinimleriniz doğrultusunda yapmalısınız.

Ekran kartı alırken hafıza ve bellek yolu genişliği oldukça önemlidir. Hafıza miktarı, ekran kartının RAM ölçüsünü gösterir. RAM tek başına çok önemli gibi görünse de aslında tek başına yeterli değildir. Hafıza miktarı ile bellek yolu genişliğinin bir bütün olması gerekir. Hafıza miktarı yüksek olduğunda ekran kartının performansının da yüksek olacağı anlamını çıkarmamalıyız. Yeterli ölçüde RAM varsa daha fazla RAM size ekstra bir performans sağlamayacaktır. Önemli olan bellek yolu genişliğidir.

Ekran kartı alırken hafıza ve çekirdek hızına dikkat etmemiz gerekiyor. Ekran kartının kalbi işlemcilerdir diye söyleyebiliriz. Bu sebeple, ekran kartının kaç MHz çekirdek hızına sahip olduğu bizim için çok önemlidir. Çekirdek hızı, kartınızın saniyede ne kadarlık bir işlem kapasitesinin olduğunu belirtir.

Ekran kartı alırken en önemli faktör RAM olarak düşünebilirsiniz ya da size RAM’in en önemli faktör olduğunu söyleyebilirler. Ancak çekirdek performansı ve hafıza yolu genişliği, RAM ölçüsünden çok daha kritik önem taşır. Ekran kartını alırken bunları göz önünde bulundurmalı, bütçenize ve ne için kullanacağınıza göre en uygun ekran kartını almalısınız.

Yeni tanıtılan ekran kartı Radeon RX 6800 XT hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Ekran Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli