HDD Nedir? SSD Nedir?

Sıradaki içerik:

HDD Nedir? SSD Nedir?

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

1608 okunma — 14 Aralık 2020 18:43
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

dusuk sistem gereksinimli oyunlar

Yıllar geçtikçe bilgisayarlar gelişiyor ve bilgisayarların gelişmesiyle doğru orantılı olarak oyun sektörü de gelişiyor. Bu sürekli bir gelişimin içinde olan oyun sektörüne yetişmek ise oldukça güç. Birçok insanın sahip olduğu bilgisayarlar yeni çıkmış oyunları maalesef ki çalıştıramıyor ya da yeterli performansın alınmasının önüne geçiyor. Bu noktada düşük sistemli oyunlar seçeneği karşımıza çıkıyor. Bu içerikte izler için her ne kadar müthiş grafiklere sahip, adeta gerçekliğin içerisine girdiğimiz yeni oyunların tadını vermeyecek olsa da eğlenceli vakitler geçirmenizi sağlayabilecek düşük sistem gereksinimli oyunlar listesi yaptık. Bu listemizde eski bilgisayarlarla oynanabilecek oyunlar yer alacak. Listedeki oyunları neredeyse birçok bilgisayarla oynamanız mümkün.

Düşük Donanım Bilgisayarlarda Oynanabilecek Oyunlar

mount blade warband

Mount and Blade: Warband

Listemizin ilk sırasında birçok kişi için efsanevi hale gelmiş bir Türk oyununa yer veriyoruz. Grafikler basit olduğu için birçok bilgisayar bu oyunu rahatlıkla oynatabilir. Fakat grafiklerin basit olduğu kadar da karmaşık bir oyun Mount and Blade. At üstünde bir hayat, ganimetler ve onur uğruna yapılan savaşlar bu oyunda sizi bekliyor. Amaç, Kaldradya’ya bir düzen getirmek ve Kaldradya yarım adasının hakimi olmak. Farklı ülkelerin, farklı tarz askerlerin bulunduğu oyunun en önemli noktası ise strateji. En dengeli orduyu kurun, yanınıza alacağınız yoldaşlarla birlikte kendinizi geliştirecek ve taht mücadelesine dahil olacaksanız. Unutmadan belirtmekte fayda var, tüm bunları gerçekleştirmek için uzun bir zaman ayırmanız gerekebilir. Her ne kadar grafikler gerçekçi seviyede olmasa da oynanış açısından oldukça başarılı bir oyun sizi bekliyor. Uzun süreler sıkılmadan oynayacağınızın garantisini verebiliriz.

assassins creed 2

Assassin’s Creed II

Üzerine birçok oyun çıkmış olmasına rağmen hala serinin en sevilenleri arasında. Çünkü ikinci oyun, efsanenin başlangıcı diyebiliriz. Serinin devamında da ana karakterimiz olacak Ezio ile ilk tanışmamız bu oyunda gerçekleşiyor. Gerek oynanış gerekse hikaye konusunda oldukça tatmin eden bir oyun. Fakat grafik konusunda sınıfta kalacağını da söylemeden geçmeyelim. Sonuçta düşük sistem gereksinimli oyunlar listesi hazırlıyoruz.

mafia 2

Mafia II

Mafia severlerin birçoğuna göre Mafia serisinin açık ara en iyi oyunu. Hatta hala oynamakta olan hatırı sayılır bir kitlenin varlığından da bahsetmekte fayda var. Sistem gereksinimleriyle bizi üzmeyen oyun, açık dünya oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Eski zamanlarda geçen oyunda klasik arabalar, farklı mimariler görmeniz mümkün. Aksiyon ve dram ise oyunun hikayesini oluşturan en büyük unsurlar arasında yer alıyor.

limbo

Limbo

Birçoğumuz bu oyunu deneyimlemişizdir. Oldukça basit fakat bir o kadar da etkili bir oyun. Grafikler, maalesef yerlerde. Oyunda, ormanın ortasında uyanan bir çocukla birlikte nereye gittiği bilinmeyen bir yolda ilerliyorsunuz. Oyunun sonunda içinizde bir burukluk oluşması da oldukça muhtemel. Bu yüzden eğer düşük sistemli bilgisayarlarda oynanabilecek oyunlar arıyorsanız, kesinlikle Limbo’yu denemelisiniz.

crysis 2

Crysis 2

Çoğumuzun göğsünü kabartmakta olan bir Türk oyununa daha listede yer verdik. Tüm dünyada bilinen oyun serisinin en çok sevilenlerinden birisi; Crysis 2. Sistem gereksinimleri listede yer almakta olan diğer oyunlara göre bir tık daha yüksek olsa da bu oyunda sizi üzmeyecektir muhtemelen. Ayrıca serinin birinci oyununa da bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Eğer aksiyon severlerdenseniz ve FPS olmazsa olmazım diyorsanız, Crysis 2 sizin için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz.

half life 2

Half Life 2

Half Life serisinin ilk oyunu birçoğumuzun hayatının bir zamanlarına dahil olmuş bir oyun. Belki oyunun üreticisi bile bu kadar tutacak olduğunu tahmin etmemiştir. Serinin ilk oyununu denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Hatta birinci oyun için tüm zamanların en iyi FPS oyunu desek abartmış olmayız. Fakat bu oyunun ardından gelen Half Life 2’ninde ilk oyundan aşağı kalır bir yanı yok. Döneme göre mükemmel grafikler ve eşsiz bir hikayesiyle oldukça beğeneceğiniz bir oyun. Hala da ciddi bir oynayıcı kitlesine sahip olduğunu es geçmeyelim. Half Life 2 oyunu da düşük sistemlerde rahatlıkla oynanabilecek bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

max payne 2

Max Payne 2

Seriyi bir efsane hale getiren, Rockstar Games’in tezgahından çıkmış mükemmel bir oyun daha. Aksiyon türündeki oyunumuz, oldukça düşük sistem gereksinimlerine sahip. Birçoğumuz oynamışızdır Max Payne 2’yi fakat bir daha oynasak yine sıkılmayız. O denli mükemmel bir hikayeye sahip olan oyunun sinematik sahneleri de eşsiz güzellikte.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli