İnstagram Takipçi Arttırma Yöntemleri

Sıradaki içerik:

İnstagram Takipçi Arttırma Yöntemleri

Disk Yazma Korumalı Nedir? Nasıl Çözülür?

1380 okunma — 24 Mart 2021 23:40
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

disk yazma korumali nedir nasil cozulur

Bilgisayar kullanan herkesin başına en az bir defa gelmiş olan Disk Yazma Korumalı Hatası Nedir? ve Disk Yazma Korumalı Nasıl Çözülür? sorularına bu içeriğimizle cevap vereceğiz. Yazımızın devamında yer alan açıklamalar sayesinde disk yazma korumalı hatasını çözebilirsiniz. Bir çok kullanıcı tarafından disk yazma korumalı nedir? disk yazma korumalı nasıl çözülür? disk yazma korumalı hatasının çözümü gibi başlıklar aranmaktadır. Bu makalemiz sayesinde tüm bu sorularınıza cevap bulabileceğiniz gibi soruna neden olan konuları da öğrenebilirsiniz.
Taşınabilir disklere dosya atmak istediğimizde karşılaştığımız disk yazma korumalı uyarısı yaygın bir sorundur. Genellikle usb flash disk, sd kart ve benzer depolama cihazlarında önümüze çıkar.

Disk Yazma Korumalı Nedir?

Disk yazma korumalı hatası aslında taşınabilir diskin bozulduğu anlamına gelmez. Yalnızca yazmaya karşı korumalı olduğunu bildirir. Genellikle bu hata ile karşılaştığımızda diskte yer alan veriyi görebilir ancak düzenleme işlemi yapamayız. USB flash disk veya sd kart gibi depolama aygıtlarında karşımıza çıkan bu disk yazma korumalı hatasının nedeni format karışması veya yanlış biçimlendirme yapılmasından kaynaklı olabilmektedir.

disk yazma korumali nedir nasil cozulur1

Disk Yazma Korumalı Nasıl Çözülür?

Disk yazma korumalı hatasını çözmek için 4 farklı çözüm yöntemi yer almaktadır. Tüm bu yöntemleri bilgisayarınıza ekstra bir program kurmadan, tamamıyla windows araçlarıyla yapabilirsiniz. Çözüm yöntemlerini en basit yöntemden başlayarak açıklamaya geçebiliriz.

Çözüm 1 : USB Flash Diskinizi Kontrol Edin

Bir çok USB flash diskte koruma kilidi olmasa da sd kartlarda koruma kilidi yer almaktadır. Eğer hata ile karşılaştığınız diskte koruma kilidi yer alıyorsa kilidi kapalı konuma getirip tekrar deneyiniz. Bu işlemin ardından sorun giderilmez ise diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Çözüm 2 : USB Flash Diskinizi Virüslerden Temizleyin

Bilgisayarınızda olan veya usb diskte bulunan virüsler bu hata ile karşılaşmanıza neden olabilmektedir. Bilgisayarınızda halihazırda kurulu olan Windows Defender ile tarama yapıp temizleyebilir ya da harici olarak bir antivirüs programı kurup temizleyebilirsiniz. Virüs tarama ve temizleme işleminin ardından sorun giderilmez ise diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Çözüm 3 : USB Flash Diskinizin Özelliklerini Kontrol Edin

Eğer diskinizde yer alan bir dosyayı bilgisayarınıza aktarmak istediğinizde taşıma engeli ile karşılaşıyorsanız dosyanın salt okunur olup olmadığını kontrol edin. Hata aldığınız dosyanın üzerine sağ tuş ile tıklayıp özellikler dedikten sonra açılan pencerede yer alan salt okunur kısmında tik işareti bulunuyorsa ona tıklayıp uygula diyerek tekrar taşımayı deneyin. Bu işlemin ardından sorun giderilmez ise diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

disk yazma korumali nedir nasil cozulur2

Çözüm 4 : Yazma Korumasını Diskpart Kullanarak Temizleyin

Disk yazma korumalı hataasını çözümlemek için, CMD komut istemi’ni kullanabilirsiniz. Ayrıca Windows için tüm CMD Komutlarını daha önce yayınladığımız makalemizden görüntüleyebilirsiniz. CMD Komut İstemi’ni yönetici olarak çalıştırın ve “diskpart” komutunu yazıp enter tuşuna basın. (Bu komut, windows 7/8/10’da yerleşik disk bölümleme aracıdır. Diskpart sayesinde usb diski veya sd kartınızla alakalı değeri değiştirebilirsiniz.) Diskpart komutunu çalıştırdıktan sonra altta yer alan komutları tek tek yazın.

list disk = Bilgisayarınızda yer alan tüm diskleri listeler.
select disk n = n, usb diskinizin veya sd kartınızın numarasını gösterir.
attributes disk clear readonly = Bu komut aracılığıyla disk yazma korumasını devre dışı bırakabilirsiniz.

Yukarıda yer alan 4 madde sayesinde Disk Yazma Korumalı hatasını çözebilirsiniz. Bu maddeler haricinde diskte yer alan dosyaların silinmesini göze almak isterseniz biçimlendirme işlemini de deneyebilirsiniz.

Eğer karşılaştığınız bu hatayı farklı bir biçimde çözdüyseniz farklı kullanıcıların da faydalanabilmesi amacıyla yorum kısmından bize bildirebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemlerin işe yaramaması veya sorunun devam etmesi halinde yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli