Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
ÇETKODER DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ NEDENİYLE UYARDI: DÜNYADA SU VE GIDA TERÖRÜ BAŞ GÖSTERECEK
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Merkezi’nde düzenlenen Türkiye-Tunus Yatırım ve İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, iki ülkenin yatırım ilişkileri açısından son derece kıymetli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bolat, Türkiye’nin büyüme oranlarına vurgu yaparak, geçen yıl ve bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen başarılardan bahsetti.
Bakan Bolat, Tunus’un genç, eğitimli iş gücü, Avrupa’ya yakınlığı ve Serbest Ticaret Anlaşması ile ticaret ve yatırım potansiyeli sunduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artışına da dikkat çeken Bolat, gelecekteki işbirliği fırsatlarına değindi.
Bakan Bolat, Tunus’un yenilenebilir enerji hedeflerine Türk firmalarının destek verebileceğini, özellikle rüzgar, güneş ve hidrolik enerji kaynaklarında işbirliği yapabileceklerini belirtti. Ayrıca, fosfat rezervleri ve tarım sektörü alanlarında da iki ülke arasında işbirliği potansiyelinin olduğunu ifade etti.
Bakan Bolat, Tunus’un inşaat sektöründeki büyük projeler ve perakende sektöründeki potansiyel gelişmeleri Türk firmalarına aktardı. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin genişletilmesi ve yatırım olanaklarının artırılması gerektiğini vurguladı.
Bakan Bolat’ın açıklamaları, Türkiye ve Tunus arasındaki ekonomik işbirliğinin gelecekte daha da güçleneceğini gösteriyor. İki ülke, karşılıklı yatırımlar ve ticaret projeleri ile ortak bir ekonomik gelecek inşa etmeye devam edecek.