Windows Kısayol Tuşları

Sıradaki içerik:

Windows Kısayol Tuşları

Cyberpunk 2077 İçin Temel İpuçları

1532 okunma — 12 Aralık 2020 18:01
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

cyberpunk 2077 icin temel ipuclari

8 yıllık beklentinin ardından Cyberpunk 2077 sonunda satışa sunuldu. Hatta ilk günden geliştirme için harcanan bütçeyi satışlarıyla çıkardığı da söylenebilir. Cyberpunk 2077’nin beklenmesindeki en önemli etkenlerden birisi oyuncuya sunduğu özgürlük. Oyunda özgür olmak ilgi çekse de bu özgürlük oynanış ve farklı şekillerde oyuncuyu zorlayabiliyor. İlk gününden milyonlarca satışa ulaşan Cyberpunk 2077 oyunu nasıl oynanır sorularını araştıran oyunseverler için bu yazımızda oyunda kullanabileceğiniz temel ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

Oyun Haberleri site yönetimi olarak oyunda geçirdiğimiz yaklaşık 1 gün sonucunda karşılaştıklarımızı ve dikkatimizi çeken önemli detayları bu yazımızla anlatmak istiyoruz.

Oyunu Sık Sık Kaydedin

Öncelikle ilk önerimiz, oyunu sık sık kaydetmeniz olacaktır. Oyunun otomatik kayıt sistemi var ancak yeni çıkmış ve çıktığı ilk günlerde ciddi güncellemeler alan bir oyun olması nedeniyle dikkatli olmanızı öneriyoruz. Yeni çıkmış olması ve beklenenden fazla talep görmesi nedeniyle sunucularda sorun oluşabilir, oyun çökebilir ve bu tip sorunlar sonucunda oyunda kendinizi bir kaç saat geriden başlamış bulabilirsiniz. Bu sorunla karşılaşmamak adına oyunu sık sık kaydetmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yan Görevleri Yapın

Witcher 3 oyununda olduğu gibi Cyberpunk 2077’de de çok fazla yan görev mevcut. Başlangıçta oyunu daha iyi kavrayıp anlayabilmek ve kendinizi geliştirmek için yan görevleri kontrol edebilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz Cyberpunk 2077 karakteri ile yapacağınız yan görev ile deneyim puanınızı arttırabilir ve gelişmenizi sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak oyun karakterinizle yapacağınız yan görevler ile onun özelliklerini daha rahat görebilmenizi sağlayacaktır.

Mesajları Kontrol Edin

Cyberpunk 2077’nin bir diğer önemli detayı sosyal etkileşim. Karakterinizin telefonu her an çalabilir veya mesajlar gelebilir. Gelecek arama ve mesajları asla göz ardı etmemelisiniz. Bazı görevler için kritik ayrıntılar ve satın alabileceğiniz ekipmanlarla alakalı önemli mesaj ve arama alabilirsiniz. Ayrıca Night City‘de bulunan diğer arkadaşlarınızdan da telefon veya mesaj ile bildirim alabilirsiniz. Mesajlardaki o kısa satırlar sayesinde size verilen görevlerle alakalı taktikler ve fikirler de alabilirsiniz. Bu nedenle oyun içerisinde mesaj ve aramaları kontrol etmek için telefonunuza sürekli olarak bakmalısınız.

cyberpunk2077 6

Hızlı Seyahat Yapmayın Araç Kullanın

Cyberpunk 2077 oyununda hızlı seyahat özelliği de bulunuyor ancak gideceğiniz yerlere araba ile gitmenizi öneriyoruz. Seyahat sırasında Night City şehrini tanıyabilirsiniz. Ayrıca arabayla seyahat esnasında çok sayıda yan görevlerle karşılaşabilirsiniz. Etrafınızda bulunan diğer oyuncular veya arkadaşlarınız size mesaj atabilir, sizi arayabilir, laf atabilir ve hatta hayal dahi edemeyeceğiniz olaylar bile yaşatabilirler. Bu yüzden hızlı seyahat özelliğini kullanmamanız daha iyi olacaktır ancak yine de kullanıp kullanmamak size kalmış.

Arabanızı Depo Olarak Kullanın

Silahlarınızı, kıyafet ve tüm eşyalarınızı evinizde bulunan depoya koyabiliyorsunuz. Ancak bu depo özelliği arabalarınızda da bulunuyor. Arabanızın depo özelliği sayesinde arabanızı çağırarak görev esnasında eşyalarınızı taşıma probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik birden fazla çeşitte araba almanıyı unutmamalısınız.

cyberpunk2077 5

Siper Alın

Oyuna ilk giriş yaptığınızda oyun öğreticisi size siper konusunu öğretiyor ancak bunu oyun sırasında da mutlaka kullanmalısınız. Night City şehir kavgalarında hayatınızı kurtaracak en önemli etken siper almaktır. Karakteriniz bir duvar ya da köşeye yaklaştığında siper alabilir ve ateş ettiğiniz sırada vücudunuzu saklayarak savaşırsınız.

Düşmanlarınızı İşaretleyin

Siper arkasındayken düşmanlarınızı işaretlemelisiniz. Siper alarak oynuyorsanız bu özellik mutlaka işinize yarayacaktır ve bu özellik sayesinde düşmanlarınızı duvar arkasından görebilirsiniz. Scan yaptığınız sırada bilgisayarda oynuyorsanız mouse tekerleği, Playstation ile oynuyorsanız R3 tuşuna basmanız etiketlemek için yeterli. Düşmanları etiketlemek için güvenlik kameralarını da kullanabilirsiniz. Düşmanlarınızı etiketleyerek, düşmanınıza ait güç ve çeviklik değerlerini de görebilirsiniz.

Hack Özelliğini Kullanın

Oyunu profesyonel bir şekilde oynayamasanız dahi hack tekniklerini bilmelisiniz. Oyun içerisinde yer alan güvenlik kameralarını gizli bir şekilde açıp kapatmak gibi yetenekler oldukça kolay ve oyun gidişatını çok ciddi oranda değiştiriyor. Satın alabileceğiniz quickhack özelliklerini incelemeniz ve sık sık kullanmanız gerekir. Cyberdeck’inizi yükseltin, çünkü bu sizin hack yeteneklerini açmanızı sağlar.

Fazlalık Silahları Satın & Parçalayın

Cyberpunk 2077 içerisinde sürekli olarak yeni ve daha kaliteli silahlar elde edebileceksiniz. Kullanmadığınız silahlarınızı yerlere atmak yerine satabilir ya da silahlarınızı parçalayabilirsiniz. Parçaladığınız silah malzemelerinden yeni eşyalar üretebilirsiniz. Oyunda yer alan silahların çok değerli olduğunu ve hayatta kalmak için silahlara ihtiyacınız olduğunu, oyuna başlayınca öğreneceksiniz. Eğer silahınız yoksa, hayatta kalmakta güçlük çekebilirsiniz. Bu nedenle kullanmadığınız ya da fazlalık silahlarınızı satabilir veya parçalayabilirsiniz.

cyberpunk 2077 icin temel ipuclari 1

Iconic Silahları Yükseltin

Fazla veya gereksiz silahlarınızı satmanızı önermiştik ancak “Iconic” işaretli silahları satmamalısınız. Çünkü bu silahlar bulunması güç olan ve özel silahlardır. Eğer Iconic silahınızı kullanmıyorsanız silahı yükselterek daha kaliteli hale getirip kullanabilirsiniz. Iconic silahlar diğer silahlara göre daha etkili silahlardır ve bulunması oldukça güç silahlardır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli