Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
OpenAI’ın Yeni Modeli O1: Bilim ve Sağlık Alanında Devrim Niteliğinde Çözümler Sunuyor
PİLDER Başkanı ve Sanayi Temsilcileri, Batarya Teknolojilerinin Önemini Vurguladı
İlker Murat Ar: Batarya Teknolojileri Sanayide Yeni Rekabet Alanları Oluşturuyor
Lityum-iyon Bataryaların Önemi ve Yenilikçi Teknolojilere Yönelik AR-GE Çalışmaları
Yerli Üretimin Güçlendirilmesi ve Sürdürülebilirlik Odaklı Yatırımlar
PİLDER Başkanı Kadem Usta: Türkiye’nin Batarya Üretim Potansiyeli
Ülkemizin Avrupa’nın Batarya Üretim Üssü Olma Yolundaki Hızlı İlerleyişi
PİLDER tarafından düzenlenen Batarya Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan İlker Murat Ar, batarya teknolojilerinin enerji sistemlerinin güvenilirliğini artırarak temiz enerjiye ulaşımı sağladığını belirtti. Ar, lityum-iyon bataryaların yaygın olarak kullanıldığını ancak yeni nesil teknolojilere yönelik AR-GE çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Yeni teknolojilerin, endüstride dayanıklılık, geri dönüşüm, ve rekabet alanlarını değiştirdiğine dikkat çekti.
Ar, batarya teknolojilerindeki bir diğer gelişim alanının sürdürülebilir ham madde tedariki ve geri dönüşüm süreçlerinin geliştirilmesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, akıllı batarya yönetim sistemleri ve enerji verimliliğini artıracak yazılım çözümlerinin de önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Türkiye’nin otomotiv ve yenilenebilir enerji teknolojilerine verdiği önemle batarya ve enerji depolama sistemleri için önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.
PİLDER Başkanı Kadem Usta ise Türkiye’nin batarya üretim ekosisteminde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, ülkedeki lityum-iyon batarya üretim tesislerinin sayısının arttığını ve yeni yatırımların devam ettiğini açıkladı. Usta, Türkiye’nin 2030 yılına kadar 80 gigavatsaat batarya üretim kapasitesine ulaşacağını öngördü. Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa’nın batarya üretim üssü olma hedefine hızla ilerlediğini ve bu alandaki stratejik önemini vurguladı.