PayPal’a Alternatif 5 Ödeme Servisi

Sıradaki içerik:

PayPal’a Alternatif 5 Ödeme Servisi

Apex Legends’in Değeri Milyar Dolara Çıkıyor

808 okunma — 07 Kasım 2020 20:29
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Apex Legends'in Değeri Milyar Dolara Çıkıyor yazısının öne çıkarılan görseli

Apex Legends, Electronic Arts’a büyük paralar kazandırmaya devam ediyor. Şirketin yeni battle royale oyunu, mali senenin sonunda en önemli kazanç yollarından biri haline gelebilir.

Son senelerin popüler oyun türü Battle Royale kendine büyük bir pazar yaratmayı başardı. Oyun sektörünün devi Electronic Arts da bu pastadan kendine bir parça almak için Apex Legends’ı yayınlamıştı. Şirket hayli büyük bir dilim kapmış gibi gözüküyor.

Oyunun gösterdiği başarı hakkında EA COO’su ve CFO’su Blake Jorgensen açıklamalar yaptı. Jorgensen’e göre oyun bu mali senenin sonunda milyar dolarlık bir değere erişmeyi başarabilecek potansiyele sahip.

Bir Senede Bir Milyar Dolar

Konuyla alakalı açıklamalarında Jorgensen, oyunun başarısının altını çizerek, “Apex Legends mali senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacak en son markamız olabilir.” dedi. “ Tüm stüdyolarımız çok iyi işlemeye devam ediyor ve bize mali senenin başından bu yana sanayiyi yönlendiren sekiz oyun yayınlama şansı verdiler. Bu esnada da canlı hizmet içerikleri verdi ve yeni platformlara genişlediler.” dedi.

apex legends

Brüt hasılat anlamında FPS oyun geliştiricisi Respawn Entertainment’tan gelen yapımın 500 milyon doları bulması bekleniyor. Bu da geçen seneye göre %24’lük bir artış manasına geliyor. EA’ye göre oyun canlı hizmet servisleri ve değişik kaynakları geçen çeyrekte 846 milyon dolar kazandırdı. Kazanç anlamında ise Apex Legends’ın The Sims 4’e yetiştiği açıklandı. Madden Ultimate’i geçen oyun FIFA Ultimate Team’in ise gerisinde kaldı.

Jorgensen odaklarının; çalışanları, oyuncuları ve toplulukları için yapabilecekleri her şeyi gerçekleştirmek olduğunu söyledi. EA yöneticisi ayrıca bu zor zamanlarda oyunculara içerik sunabildikleri için EA takımlarına teşekkür etmeyi de unutmadı.

Apex Legends geçtiğimiz hafta Steam’de yayınlanmış ve yayınlanır yayınlanmaz da oldukça yüksek oyuncu rakamına erişmişti. Season 7 Batlle Pass ile ilerlemenin de bir nebze daha basit hale getirildiği oyun bu sayede 1 milyar dolar hedefine de ulaşabilir.

Apex Legends’in Değeri Milyar Dolara Çıkıyor yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli