PowerPoint’e Alternatif 5 Ücretsiz Sunum Programı

Sıradaki içerik:

PowerPoint’e Alternatif 5 Ücretsiz Sunum Programı

AnTuTu, Telefonların Puanını Nasıl Ölçüyor?

811 okunma — 25 Ekim 2020 14:00
avatar

Oyuncu

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

AnTuTu, Telefonların Puanını Nasıl Ölçüyor? yazısının öne çıkan görseli

Yeni telefon alacaksınız, özellikle pahalı bir telefon ise, ince eleyip sık dokumalısınız. Özelliklerini araştırmalı, tahlillerini izlemeli, kullanıcı yorumlarını okumalı ve AnTuTu puanına bakmalısınız. Çinli firma Cheetah Mobile tarafından geliştirilen AnTuTu test platformu, pek çok farklı kategori üzerinden telefonları test ediyor ve test neticesine göre bir puan veriyor. Son senelerde platform, taraflı sonuçlar verdiği bahanesi ile sıkça eleştirilse de performans ölçümlerinin unutulmaz bir markası haline geldi.

AnTuTu üzerinden hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip telefonlara ‘benchmark’ başka bir deyişle karşılaştırmaları yapılıyor. AnTuTu puanlarını anlamlı kılan nokta, değişik telefon puanlarıyla mukayese etme ihtimali sunması. Böylece almak istediğiniz modeller arasında bir karşılaştırma yapabiliyorsunuz. Sizin için AnTuTu Benchmark testleri nasıl yapılıyor, puanlar nasıl hesaplanıyor gibi merak edilen, aklınıza takılan soruları cevapladık.

AnTuTu Benchmark telefonu hangi kategorilerde test ediyor? 

  • UX (Kullanıcı Deneyimi)
  • RAM
  • CPU (İşlemci)
  • GPU (Grafik İşlemci)
  • IO (Giriş ve Çıkış Puanları)
  • Genel Puan
antutu oyunhabertr

UX (Kullanıcı Deneyimi)

UX, kullanıcının günlük kullanımda nasıl performans verdiğine bakılarak verilen puandır. Bu puan verilirken diğer kategorilere bakılmaz. Öteki kategorilerde yüksek puan alan makineler günlük yaşamda yeterli performans gösteremeyebilir. Bu sebeple UX puanı son derece önem taşımaktadır.

RAM

RAM, makinenin önbelleği başka bir deyişle kısa süreli belleğidir. Telefon üzerinde yaptığınız operasyonlar dahili depolama alanına ya da SD kart üzerine aktarılmadan evvel RAM üzerine yazılır. RAM performansı makinenin stabil çalışması için en dikkat edilmesi gereken özelliklerinden birdir.

CPU (İşlemci)

Bir telefonun CPU, performansı son derece önem taşır. Bilgisayarlarda bazen göze batmayan durumlar telefonlarda rahatsız edici olabilir. Güçlü bir CPU ile mobil uygulamalar çok daha verimli çalışır. Özellikle yüksek performans gerektiren mobil oyunlar oynarken CPU performansı dikkat kesileceksiniz.

GPU (Grafik İşlemci)

Telefonunuzun GPU, grafikçisi ekranda görmüş olduğunuz özellikle oyun ve videolarda sıkça karşımıza çıkan grafik ve animasyonları kontrol eder.

IO (Giriş ve Çıkış Puanları)

IO, giriş ve çıkış puanları aygıtın RAM üzerine yazdığı bilgilerin son olarak aygıtın dahili depolama alanına ya da SD karta aktarılma hızını göstermektedir. IO puanının yüksek olması; mobil uygulamaların daha stabil çalışmasını, arkada çalışan uygulamaların makinede kasma problemi oluşturmamasını gösterir.

Genel Puan

Genel puan üzerinden tek başına bir değerlendirme yapılamaz. Ancak öteki telefonların aldıkları genel AnTuTu puanları üzerinden bir kıyaslama yapabilirsiniz.

AnTuTu, Telefonların Puanını Nasıl Ölçüyor? yazımız ve bunun gibi birçok teknoloji ve oyun haberleri için Oyunhabertr’yi takipte kalın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli