NFT nedir?

Sıradaki içerik:

NFT nedir?

Android Uygulamanın İnternet Bağlantısını Kesmek Nasıl Yapılır?

1559 okunma — 28 Mart 2022 22:00
avatar

oyuncanavari

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Android Uygulamanın İnternet Bağlantısını Kesmek

Android uygulamanın internet bağlantısını kesmek o uygulama kullanılmadığında internet paketinizi bitirmesini önler. Telefonlarınızda binlerce uygulamanın varlığından bahsetmek mümkün olabilir. Bu uygulamalar kullanılmasalar dahi arka planda çalıştıkları için cihazlarınızda ciddi anlamda internet tüketimi gerçekleştirebilirler. Cihazlarınızda bulunan tüm uygulamaların mutlaka internet bağlantısını kesmeniz büyük bir önem taşıyor.

Bu uygulamalar ile dikkat etmeniz gereken husus internet bağlantısının kendi hattı üzerinden tüketim gerçekleştirmesidir. Eğer wifi bağlantısı kullanıyorsanız internet problemi yaşamayabilirsiniz. Ancak uygulamanın arka planda çalışıyor olması cihazı ciddi anlamda zorlayabilir. Aynı zamanda kısa sürede internetinin de tükenmesine neden olabilir. Android uygulamanın internet bağlantısını kesmek için bir root işlemine de gerek duyulmamaktadır.

Android Uygulamaların İnterneti Nasıl Kesilir?

Android uygulamanın internet bağlantısını koparmak konusunda bilgi arayışındaysanız ufak birkaç detaydan bahsedilebilir. Bu uygulamaların internetini kesebilmek için şu işlemleri yapabilirsiniz:

  • Android cihazınızda ayarlar kısmında girin.
  • Buradan Veri Kullanımı kısmına giriş yapın.
  • Ekranın sağ üst kısmında bulunan üç noktaya dokunun.
  • Arka Plan Verilerini Kısıtla seçeneğini seçin.

Bu işlem sonrasında kolaylıkla o uygulamanın internete erişimi bitecektir. Bu işlemleri tüm android cihazlarda kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun yanında üçüncü taraf uygulamalarını kullanarak da internet bağlantısını kesmek mümkün olabilir. Bu uygulamaların her birinin farklı işlevleri vardır.

Android Uygulamalarının İnternetini Kesmek

Android uygulamanın internet bağlantısını kesmek için kullanabileceğiniz birtakım üçüncü taraf uygulamaları bulunuyor. Bu uygulamalar arasında öne çıkanlardan ilki, Mobiwol: NoRoot Firewall uygulamasıdır.

Bu uygulamayı telefonunuza Google Play Store üzerinden kolaylıkla indirme imkanınız bulunuyor. Uygulamayı indirdikten sonra açın ve Güvenlik Duvarı kısmı seçeneğini tıklayın. Sonrasında açılan listede cihazınızda bulunan uygulamaları görebilirsiniz. Buradan internet erişimini kesmek istediğiniz uygulamanın internet bağlantısını devre dışı bırakabilirsiniz.

NetGuard uygulaması da yine aynı şekilde sizlere yardımcı olabilecek uygulamalardan biridir. Google Play Store üzerinden indireceğiniz bu uygulama ile kolaylıkla tüm uygulamaların tek tek internet erişimlerini kesebilirsiniz. Bunun için uygulama üzerinden karşınıza çıkan uygulamayı tıklamanız yeterli olmaktadır. Bağlantısını kesmek istediğiniz uygulamayı seçtiğinizde NetGuard o uygulamanın internet bağlantısını kesecektir.

Bu makale ne kadar dikkatinizi çekti? Yorumlar kısmında seninde görüşlerini görmek istiyoruz. Ücretsiz Numara Sorgulama Nasıl Yapılır? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli