Beyaz Saray, ABD’deki araştırma, geliştirme ve iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yarı iletken teknolojilerine milyarlarca dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu yatırımlar, ülkenin yarı ileten AR-GE alanındaki konumunu güçlendirecek ve yeni teknolojilerin ticarileştirilmesini hızlandırarak ABD ulusal güvenliğine katkıda bulunacak.
Açıklamada, Amerika’da icat edilen yarı iletkenlerin modern ekonominin temelini oluşturduğu vurgulandı. Ancak, bugün ABD’nin küresel arzın yalnızca yüzde 10’unu üretebildiği ve en gelişmiş çiplerden hiçbirini üretmediği belirtildi. Bu durumun değiştirilmesi için önemli adımlar atılması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, en az 5 milyar dolarlık bir yatırımın NSTC’ye (National Science and Technology Council) yapılacağı belirtildi. Bu merkez, yeni nesil yarı iletken teknolojilerinde öncü olmak için tasarım, prototip ve pilot uygulama süreçlerini destekleyecek. Aynı zamanda, geliştiricilere ortak tesis ve uzmanlık sağlanacak ve sektörde nitelikli iş gücünün oluşturulması teşvik edilecek.
Bu yatırımların ABD’nin yarı iletken alanında rekabet gücünü güçlendireceği ve ülkenin küresel pazarda daha büyük bir pay almasına yardımcı olacağı öngörülüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap