Türkiye’de Hizmet Veren Kamu Bankaları

Sıradaki içerik:

Türkiye’de Hizmet Veren Kamu Bankaları

Ücretsiz Numara Sorgulama

548 okunma — 22 Şubat 2022 11:15
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

ucretsiz numara sorgulama nasil yapilir

Telefonunuza zamansız gelen özellikle bilinmeyen numaralardan gelen çağrılar can sıkıcı ve tedirgin edici bir hal alabilir. Bir seferlik arama bazen rahatsız etmezken aynı numaradan birkaç kez aranmak çok da iyi karşılanacak bir durum değildir. Telefonunuza gelen yabancı çağrıları ücretsiz numara sorgulama yaparak numaranın kime ait olduğunu öğrenmek mümkün olduğu zamanlar oluyor. Günümüzde dolandırıcılığın telefonlar üzerinden de yapılması ve bu sayının artması ile her bilinmeyen numarayı açmama hakkı biz telefon kullanıcılarına doğmuştur. Arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için de hat kullanıcıları türlü arayışlar içine girmiş olabilir. Bu işlemlerin ücretli yapılanı olabileceği gibi ücretsiz yapılanları da mevcuttur. İster ücretli, ister ücretsiz olsun herhangi biri ile sizi arayan bilmediğiniz numarayı sorgulamaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ücretsiz numara sorgulama yapabilmek için birkaç yöntem bulunur. Bunlardan ilki, ücretsiz numara sorgulama yapan uygulamalardır. Bu uygulamalar cep telefon numaranız dâhil sizinle ilgili birkaç bilgi istemekte ve sizin bilgileriniz ellerinde olmuş oluyor. Bu bilgiler arasında, rehberinizde kayıtlı olan numaralarınız, belgeleriniz, fotoğraflarınız bulunmaktadır, bu bilgilere erişim izni verdiğiniz zaman seçtiğiniz uygulamayı kullanmaya başlayabileceksiniz. Bu güvenlik durumu sizin için çok önemli değilse bu uygulamalar tercih sebeplerinizden olabilir.

Bir diğer ücretsiz numara sorgulama yöntemi, 118′ li numaralar ile numara sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Her ne kadar ücretsiz sorgulama denilse de bu numaralar sizi telefonda sizi bekletecek ve her saniye sizin faturanıza ya suya altı, bu da can sıkıcı olabilir. Çok zor durumda değilseniz bu numaraların kullanılması pek tavsiye edilmeyecektir.

Cep Telefon Operatörleri İle Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ülkemizde hizmet veren cep telefonu operatörleri yardımıyla ücretsiz numara sorgulama yapmak mümkündür. Vodafone kullanıcısı iseniz, telefonunuzda bulunan mesajlar bölümüne gelin ve yeni bir mesaj oluşturun. KIM yazıp bir boşluk bırakın ve bilinmeyen numarayı başında 0 olmadan yazıp 7048′ e gönderin. Sorgulama yaptığınız numara kime ait ise size kısa bir süre içinde bildirilecektir. Vodafone bu uygulamayı ücretsiz olarak yürütmektedir, ileride bu süreç nasıl olur bilinmemekte.

Turkcell hattını kullanıyorsanız, yine telefonunuzdan mesaj bölümüne gelip yeni bir mesaj oluşturun. KIM yazıp bir boşluk bırakın ve bilinmeyen numarayı başında sıfır olmadan yazın daha sonra 2200′ a gönderip kısa bir süre bekleyin. Turkcell, Vodafone gibi bu uygulamasını ücretsiz yapmamaktır, cüzi bir miktar karşılığında bilinmeyen numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom kullanıcıların için biraz daha farklı bir uygulama getirmiştir. Bu sefer telefonunuzun mesaj değil arama bölümüne gelin, *100# yazıp arama tuşuna basın, karşınıza işlemler menüsü gelecek, menüden bilinmeyen numaralar seçeneğini seçip numara ile sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Telekom’ un diğer seçeneği ise 11855 numaralı hattı arayıp yine bilgi almanıza yardımcı olmaktadır.

Bu öneriler dışında bağlı olduğunuz hattın İnternet sitelerinden ücretsiz numara sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca akıllı cep telefonlarının kendi içinde bulunan bazı uygulamalar yardımıyla sizi arayan ve rehberinizde olmayan kişinin kim olduğunu telefonunuz kendiliğinden kayıtlı olarak ekrana getirebiliyor. Sizi arayan numara sizin rehberinizde bulunan kişilerden birinin telefon rehberinde kayıtlı ise size gelen çağrıda o kişinin kaydettiği isim ile ekrana çağrı geliyor. Günümüzde dolandırıcılık işleri tamamen telefon üzerinden gelen aramalar ile yapıldığı için bilmediğiniz numaraları açmayın size gönderdikleri belgeleri tıklamayın.

Arayan numarayı telefon rehberinize kaydedip whatsapp uygulaması üzerinden arayan numaranın profil resminden de bulabilirsiniz, tabi siz bu arayan numaranın telefon rehberinde kayıtlı iseniz mümkün olacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli