TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri de içeren Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Komisyonda kabul edilmesinin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Karaismailoğlu, ülkenin gelişmesi, büyümesi ve vatandaşın güvenli konutlarda ve şehirlerde yaşaması için kanun ve yönetmeliklerin güncellenmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin deprem ülkesi olması nedeniyle yapı stokunun güçlendirilmesi ve depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremleri hatırlatan Karaismailoğlu, deprem sonrası alınan tedbirlerin önemine değindi.
Karaismailoğlu, Tapu Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ilgili ayrıntıları paylaşarak, kooperatiflerle ilgili sorunların çözümüne yönelik düzenlemelerin yanı sıra binaların ve işletmelerin yangın yönetmeliğine ilişkin düzenlemelerin de gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülecek konut projeleri hakkında bilgi verdi.
Karaismailoğlu, vatandaşların sıkça karşılaştığı site aidatlarıyla ilgili düzenlemelerin önemine değinerek, artık site sakinlerinin onayı olmadan aidat artışı yapılamayacağını ve aidatların daha şeffaf bir şekilde yönetileceğini ifade etti. Bu sayede, site aidatlarıyla ilgili şikayetlerin azalmasını beklediğini dile getirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap