Witcher Oyuncularına Güzel Haber Thronebreaker: Witcher Tales Çıktı!

Sıradaki içerik:

Witcher Oyuncularına Güzel Haber Thronebreaker: Witcher Tales Çıktı!

5G Nedir? 5G Ne Zaman Türkiyeye Gelecek? 5G Ne Kadar Hızlı?

799 okunma — 28 Ekim 2018 16:30
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

headline

5G Nedir?

5G, bir sonraki kablosuz mobil standardın beşinci neslini temsil ediyor.

Yeni Nesil Mobil Ağ’ın 5G beyaz kağıdına göre, 5G bağlantılarının ‘kullanıcı deneyimi, sistem performansı, geliştirilmiş hizmetler, iş modelleri ve yönetim ve operasyonlar’ temelinde olması gerekir.

5G Yeni Radyo (NR) spesifikasyonu 2017 yılı sonunda standartlar 3GPP tarafından piyasaya sürüldü – ve fişler zaten 5G’ye hazır olarak üretiliyor.

Ve Groupe Speciale Mobile Association’a ( GSMA ) göre 5G’ye hak kazanmak için bu sekiz kriterin çoğunu karşılaması gerekiyor:

  1. Sahadaki uç noktalara 10 Gbps bağlantı
  2. Bir milisaniye uçtan uca gidiş dönüş gecikmesi
  3. Birim alan başına 1000x bant genişliği
  4. 10 ila 100x bağlı cihaz sayısı
  5. (Algı)% 99,999 kullanılabilirlik
  6. (Algı) yüzde 100 kapsama alanı
  7. Ağ enerji kullanımında yüzde 90 azalma
  8. Düşük güç, makine tipi cihazlar için on yıla kadar pil ömrü

3G gibi önceki nesiller iletişimde bir atılımdı. 3G, en yakın telefon kulesinden bir sinyal alır ve telefon görüşmeleri, mesajlaşma ve veri için kullanılır.

4G, 3G ile aynı şekilde çalışır ancak daha hızlı bir internet bağlantısı ve daha düşük gecikme süresiyle (neden ve sonuç arasındaki zaman).

4G’nin mevcut 3G servislerinden en az beş kat daha hızlı olması ve teorik olarak 100Mbps’ye kadar indirme hızları sağlayabileceği düşünülüyor.

5G yönlendiricileri işinde EMEA’nın başkan yardımcısı Hubert Da Costa şunları söyledi: “5G Wi-Fi bağlantıları 4G’den üç kat daha hızlı olacak, tek akışda 450Mbps, 900 Mbps (çift akış) ve 1.3G ile başlayacak bps (üç akış) Yani, IoT ve akıllı cihazlarda büyük bir büyüme görmeye başlamışken, 5G’nin hızı ve kapasitesi bu bağlı geleceğin daha da hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayacak. ”

5G’nin Avantajları

Önceki nesiller gibi, 5G önceki 4G’den çok daha hızlı olacaktır.

Bu, 10,000 Mbps’lik teorik indirme hızına sahip tüm yetenekli cihazlarda daha yüksek üretkenliğe olanak sağlamalıdır.

“Mevcut 4G mobil standartlar 100 Mb Mbps sağlama potansiyeline sahiptir. 5G, saniyede multi-gigabit’lere sahip olmak için” Gigabit Smartphone “a yol açar ve umarız, bağlantı türüne gerçekten ihtiyaç duyan yenilikçi servis ve uygulamaların bir kısmını oluşturur. Juniper Networks’te SP Pazarlama EMEA’nın kıdemli direktörü Paul Gainham, “sadece 5G’nin sunabileceği” diyor.

Ayrıca, daha büyük bant genişliği ile daha hızlı indirme hızları ve daha karmaşık mobil internet uygulamaları çalıştırma yeteneği geliyor.

1015178914

5G’nin dezavantajları

Bununla birlikte, 5G’nin uygulanması daha maliyetli olacak ve en yeni cep telefonları muhtemelen entegre olacak, diğer telefonlar ise güncelliğini koruyabilecektir.

Güvenilir, kablosuz bir internet bağlantısı, bir kanala bağlı cihazların sayısına bağlı olabilir. Kablosuz spektruma 5G eklenmesiyle, bu bizi frekans aralığının aşırı kalabalıklaşması riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

4G ve hatta 3G ile ilgili problemler, anında bir süper hızlı bağlantı umuduyla bizi tam olarak doldurmuyor.

Uzun bir süre (ve hatta şimdi bile), İngiltere’nin belirli el cihazları ve bölgeleri 4G bağlantılarını desteklemiyor veya erişemiyor, dolayısıyla 5G’nin kullanıma sunulması büyük olasılıkla çok bozuk.

5G’nin geleceği

5G hala geliştirilme aşamasında olduğu için henüz kimse tarafından kullanılmaya açık değildir. Ancak, pek çok şirket 5G ürünü oluşturmaya ve bunları test etmeye başladı.

5G teknolojilerindeki kayda değer gelişmeler Nokia, Qualcomm, Samsung, Ericsson ve BT’den geliyor ve 5G ortaklıklarını oluşturan artan şirket sayısı ve 5G’ye ve uygulamasına yönelik araştırmalara devam etmek için para sözü veriyor.

Qualcomm ve Samsung 5G çabalarını donanım üzerine odakladılar, Qualcomm 5G modem yaratıyor ve Samsung 5G özellikli bir ev yönlendiricisi üretiyor.

Hem Nokia hem de Ericcson, tüketiciler yerine mobil taşıyıcıları hedefleyen 5G platformları oluşturdu. Ericsson, bu yılın başlarında ilk 5G radyo sistemini sağladığını iddia eden ilk 5G platformunu oluşturdu. Ericsson, 2015 yılında 5G testine başladı.

5G’ye kim yatırım yapıyor?

Hem Nokia hem de Ericcson, tüketiciler yerine mobil taşıyıcıları hedefleyen 5G platformları oluşturdu. Ericsson , 2015 yılında 5G testine başlamasına rağmen, ilk 5G radyo sistemini sağladığını iddia eden ilk 5G platformunu oluşturdu .

2017’nin başında  Nokia, mobil taşıyıcılar için uçtan uca 5G desteği sağlamayı amaçlayan bir platform olan “5G First” i başlattı.

Evine daha yakın bir yerde bulunan City of London, Ekim 2017’de 400 küçük hücre vericisinden oluşan ilçe çapındaki halka açık Wi-Fi ağını açtı. Şehir, üzerinde 5G denemesi yapmayı planlıyor.

Şansölye Philip Hammond, Bütçe 2017’de hükümetin 5G’lik bir hub oluşturmak için 16 milyon sterlin taahhüt edeceğini açıkladı. Ancak, 4G’nin piyasaya sürülmesi göz önüne alındığında, 5G’nin hangi hızda ilerleyeceği bilinmiyor.

Aynı şekilde, Wales’teki Newport, robotik, 5G ve sürücüsüz otomobilleri desteklemek için bir teknoloji merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Merkeze bu teknolojiyi destekleyen bileşik yarı iletkenler yapmak için 38 milyon sterlin verildi.

Ericsson ayrıca, Şubat 2018’de dünyanın ilk 5G drone denemesini yapmak için BT, Verizon ve Kings College London ile işbirliği yaptı. Bu, Verizon tarafından ABD’den başlatıldı ve BT ağında 5G ağ dilimi kullanarak Londra’da test edildi.

Bazı ağ sağlayıcıları da, beklenen 5G sunumuna yatırım yapmaya başladılar. EE, 2019’da başlayacağını ve Vodafone’un 2020’nin başından itibaren tam 5G hizmeti sunmaya başladıklarını açıkladı. Vodafone, ilk 5G testini Nisan 2018’de 3.4GHz spektrumuyla tamamladı.

Orange ve O2, şu anda İngiltere’de 5G’yi test eden diğer sağlayıcılar.

Yonga üreticileri Intel ve Qualcomm da 5G pazarına girmeye başladılar. Intel, 2019’da 5G gücüne sahip dizüstü bilgisayarlar sunacağını iddia ediyor ve Qualcomm aynı yıl 5G etkin Snapdragon X50 cihazlarını sunmayı planlıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli