Arçelik Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

Arçelik Müşteri Hizmetleri

3 Ayda Kredi Notunu Yükseltme Yolları

803 okunma — 21 Nisan 2022 09:21
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi-notu-yukseltme

Kredi notunu yükseltme konusunda birden fazla farklı kriter vardır. Bankacılık işlemlerinde etkili olacak bazı yolları izleyerek 3 ayda kredi notunu yükseltmek mümkündür. Düzenli ödemeler, bankacılık işlemlerinde geçerli olduğu için, kredi notunu yükseltme de en önemli kriterlerden biri durumundadır. Bankaların takibinde olan aktif olarak kullanılan kredi kartlarının ve bankadan kullanılan kredi taksitlerinin düzenli ödemeleri, kredi notunu yükseltme hususunda dikkate alınmaktadır. 3 ayda bir aylık periyotlarda kredi notları yenilenmekte ve güncellenmektedir. Peki, 3 ayda kredi notu yükseltme yolları nelerdir? Bankaya olan mevcut borçların durumu ve ödemesi geçen her borç, kredi notunun düşmesi konusunda fazlasıyla etken olan durumlar olmaktadır. Kredi notunu yükseltmeye ilk olarak bankaya olan borçların kapatılması ile başlanmalıdır. Bu durum kredi notunun düşmesine neden olduğundan öncelikle ödeme tablosunu çıkarmak, ödeme planını tekrardan planlamak en mantıklı izlenecek yollar olmaktadır. Ödeme konusunda zorluk çekiliyor ise, öncelik süresi geçen borçların yapılandırması olmalı ve yeni bir ödeme çizelgesi çıkartılmalıdır. Peki Kredi notunu yükseltmek için neler yapılmalıdır? Öncelikli olarak borçların ve gelirin eşdeğer olması gerekmektedir. Ödemelerin düzenli olarak yapılması, asgari ücretin mutlaka ödenmiş olması, kredi notunun belirlenmesi, yalnızca kullanılan hesapların açık olması, kefil olurken dikkatli olunması ve en önemlisi de banka ile iletişim içinde bulunulması,kredi notunu yükseltme için önemli durumlardan bazılarıdır. Peki kredi notu ayda kaç puan yükseltilir?

Kredi Notu Ayda Kaç Puan Yükseltilir?

Yapılan analizlerin ve araştırmaların sonucunda kredi notunun bir ayda hedeflenen puana ulaşması için bazı yöntemler vardır. Kredi notunu yükseltme yöntemlerinin kısa sürede gerçekleşmesi için belli kriterlerin yapılabilir durumda olması gerekmektedir. Günümüzde bankaların sağlamış olduğu kolaylıklardan faydalanabilmek için kredi notunu yükseltmede gerekli olabilecek puan aralığının nasıl olduğunu vatandaşların çoğu bilmemektedir. Kredi notu nasıl yükseltilir konusunda yapılacak en mantıklı açıklama, bu puanların 800 – 900 civarlarından 1.100 – 1.200 puanlara çekilmesi işlemleridir. Bankada oluşan itibar notu 0 ile 1.900 arasında olmaktadır. Kredi puanı 0 olan kişiler, icra borcu olan ve yasal takibe girmiş kişilerdir. 1.900 kredi puanına sahip olanlar kişiler ise, bankalarda istenilen krediyi çekmede zorluk yaşamayan kişilerdir. 1.100 – 1.500 puana sahip kişiler de memur kitlesi olmaktadır. Kredi  notunu  yükseltmek için izlenecek yolları dikkate alarak, minimum koşullarda 1.100 puana ulaşılabilmektedir. Kredi kart ve kredi borçlarının düzenli olarak ödenmesi, kredi kullanacak vatandaşların, mevcut aylık gelirlerinin düzenli durumda olması ve kredi kullanmak isteyen vatandaşların, geçmiş dönem puan sicillerinin temiz olması en önemli faktörler arasındadır. Bu kriterleri uygulayan vatandaşların düzenli periyotlarda kredi notu ayda 200 puan kadar yüksele bilmektedir. Kredi kayıt bürolarının incelediği Findeks kredi notu bu durumda önemli bir yer tutmaktadır. Findeks kredi notu kaç ayda yükselir?

Findeks Kredi Notu Kaç Ayda Yükselir?

Findeks kredi notu, bankaların kredi kayıt bürolarının alt kuruluşu olarak hizmet veren bir yan kuruluştur. Bu durumda kredi notu konusunda bankaların en önemli değerlendirme aracı Findeks olmaktadır. Findeks kredi notu oranının düşük olması sebebi ile 1.300 puantajın altında kalan birçok vatandaşın kredi çekmesi  zor hale gelmektedir. Findeks kredi notunu yükseltme tekniklerivatandaş tarafından uygulandığında, kredi notu yüksek olduğu sırada başvuruda bulunma ya da kefil göstererek, teminat vererek kredi çekilmesi de diğer yöntemler arasında yer almaktadır. Bir diğer kriter ise, bankaya ek gelir sunulması durumunda kredi onaylanma ihtimali artmaktadır. Kredi notu finansal hareketlere göre artış göstermektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli