[Çözüldü]Lol Güncelleme Başarısız Belirtilmemiş Bir Hata Oluştu

Sıradaki içerik:

[Çözüldü]Lol Güncelleme Başarısız Belirtilmemiş Bir Hata Oluştu

2022 Yedek Subay(Asteğmen) Maaşı Ne Kadar?

745 okunma — 28 Şubat 2022 10:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-yedek-astsubay-maaslari-ne-kadar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkekler için askerlik zorunlu bir hizmet konumunda. Yaşı 20’yi aşan ve eğitimini tamamlayan her bireyin askerlik için kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi ve kendisi için verilen tarihlerde birliğine teslim olması gerekiyor.

Askerlik başvurularını yapan kişiler için süreç birçok farklı şekilde işleyebilir. Eğer kişiler üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmuşlarsa yedek subay olarak askerliklerini tamamlayabilirler. Yedek subaylığı tercih ettiklerinde askerlik süreleri 12 ay olacak ve maaşlı olarak askerliklerini geçireceklerdir.

Askere yazılmaya hazırlanan üniversite mezunları her zaman bu seçeneği gündemlerine alırlar. Farklı seçenekler değerlendirilirken yedek subay maaşı önemli kriterlerden bir tanesi olmaktadır. İnsanlar toplamda kazanacakları ücrete göre bu kararları verirler.

Yedek Subay Nasıl Olunur?

Yedek subay olmayı düşünen kişiler ilk olarak tecillerini bozdurmaları ve askerlik şubesi üzerinden başvurularını yapmaları gerekir. Yeni celpte askere gitmek istediklerini belirten adayların gerekli belgelerle birlikte başvurmaları durumunda hastane sevkleri yazılır ve sağlık kontrolünden geçerler. Hemen ardından başvuru işlemleri tamamlanacaktır.

Başvuru aşamasında bireylere yedek subay olmak isteyip istemedikleri sorulur. Askere gitmeye hazır olan kişiler verdikleri kararı bildirirler ve başvuru formlarında bu seçenek işaretlenir. Ancak kişinin istemesi yeterli olmayacaktır. Çünkü askeriye tarafından alınacak yedek subay sayısı bellidir. Bu kota dolana kadar alım yapılır ve kalanlar askerliğini yedek subay olarak yapamazlar. Doğal olarak yedek subay maaşı da almayacaklardır.

Yedek Subay Olmak İsteyenlerde Hangi Özellikler Bulunmalı?

Askerliğini yedek subay olarak yapmaya karar veren kişilerin buna uygun olduklarından emin olmaları şarttır. Aksi halde 12 ay sürecek askerlik süreci son derece zor geçer. İlk olarak fiziksel özelliklerine buna uygun olması şarttır. Yeterli boyda ve uygun kiloda olan kişiler arasından seçimler yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ilk üç ayda verilen eğitim son derece ağırdır. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayabilecek kişilerin başvuru yapması gerekir.

Yedek subayları kabul edildikten ve eğitimleri geçtikten sonra kişileri zorlu bir 9 aylık süreç bekler. Yedek subaylar çok ciddi sorumluluklar alacaklardır. Kendi birliklerindeki çok sayıda askerin sorumluluğu üzerlerinde olur. Bu sebeple de yedek subay maaşı iyi düzeylerdedir. Alınan sorumluluğun karşılığı olarak bireylere bu maaş ödenir.

Yedek Subayın Görevleri Nelerdir?

Askerliğini yedek subay olarak yapmaya karar veren ve seçilen kişileri farklı görevler bekler. Herkes birbirinden çok farklı bir askerlik geçirebilir. Askeriyede yönetici sıfatında olacaklardır ve kendilerine birçok farklı birimi yönetme görevi verilebilir.

İlk olarak nöbetleri olacaktır. Belirli günlerde nöbetçi subay olarak görev alırlar. Bunun yanında idari yazışmaları yapmaları istenebilir. Yazışmaların nasıl yapılacağı eğitimler sırasında öğretilecektir. Eğitim birliklerine sürekli olarak yeni askerler gelir. Bu askerlerin düzenli bir şekilde eğitilmesi şarttır. Eğitim görevi de yedek subayın olur.

Yedek subaylar tim komutanı olarak da görev alabilirler. Kendi emirlerine verilen takımlar birlikte operasyona çıkmaları söz konusu olmaktadır. Böyle bir durumda yedek subay maaşı artar, ek ödemeler yapılır.

Yedek Subay Maaşı Ne Kadar?

Yedek subaylık maaşının aralığı bellidir ancak kişinin ne kadar alacağı askerlik anında aldığı görevlere göre değişir. İlk olarak kişinin atandığı birlik önemli olacaktır. Doğu illerimiz terör bölgesi olarak tanımlandığından bu bölgelerde askerlik görevini yapan bireyler daha yüksek ücret alırlar. Bunun yanı sıra operasyonlara katılımlarda da ek ücretler ödenmektedir. 2022 senesinde yedek subay maaşı 6.800 TL ile 14.200 TL arasında değişiklik gösterir. Ortalama 9800 TL maaş alındığını söylemek mümkün olacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli