Android Olmazsa Olmaz Uygulamalar 2022

Sıradaki içerik:

Android Olmazsa Olmaz Uygulamalar 2022

2022 Muhtar Maaşı Ne Kadar Oldu?

524 okunma — 12 Mart 2022 15:34
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-muhtar-maaslari

Muhtarlık pek çok mahalle için önemli bir meslektir. Bu sebeple birçok kişi hem iyi bir maaş hem de makam sahibi olmak için muhtar olmak ve muhtar maaşı ile ilgili sorularına cevap bulmaya çalışıyor. Bu yazımızda, “Muhtar nasıl olunur?” “Muhtar ne iş yapar?” ve “Muhtar maaşları ne kadardır?” sorularına cevap vereceğiz.

Muhtar Ne İş Yapar?

Muhtar, bir mahalle ya da köyde kurumsal işleri yerine getirir. Bunun yanında, yasaları vatandaşlara duyurmak ve resmi işleri yerine getirmek gibi görevler de muhtarın sorumluluğundadır. Muhtar, kısaca, köy ve mahallenin yönetiminden sorumlu kişidir. Muhtarın görevleri arasında askerlik çağına gelmiş kişilerin çizelgelerini bildirmek; seçim dönemlerinde seçim kurullarında bulunmak; seçim listelerini asmak ve gerekli kağıtları sunmak; yardıma muhtaç kişilere devlet üzerinden destek sağlamak; salgın hastalık ve benzeri durumlarda ilgili kurumlara bilgi vermek; devleti temsil eden bir memur olarak kanun nezdinden gerekli uygulamaları ve yönetmelikleri yönettiği mahalle ya da köy halkına duyurmak; yol, çeşme ve benzeri ihtiyaçları ilgili kurumlara bildirmek; köy ve mahalle sakinlerinin ikamet işlerini gerçekleştirmek yer alır. Muhtarın görev süresi 5 yıllıktır.

Muhtar Nasıl Olunur?

Muhtar olmak için gereken en önemli şartlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 25 yaşını tamamlamış olmaktır. Yapılan seçimde en çok oyu toplayan kişi muhtar olur ve 5 yıl boyunca muhtarlık görevini sürdürür. Muhtarlık seçimleri ülke çapında belediye seçimleriyle aynı zamanda gerçekleştirilir. Bir kişinin muhtar olabilmek için adaylığını koydu mahallede ya da köyde yasal olarak en az 6 aydır ikamet ediyor olması da gerekmektedir.

2022 Muhtar Maaşları Ne Kadardır?

Yeni yılda yapılan zamlar ile birlikte pek çok kişi 2022 muhtar maaşlarının ne kadar olduğunu merak etmekte. Özellikle muhtar olmayı düşünen kişilerin akıllarını kurcalayan bu soruyu cevaplayacağız.

2022 muhtar maaşı 4000-5000 TL arasında değişmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2022 muhtar maaşı 4250 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, belli başlı bölgelerde muhtar maaşları değişebilmektedir. Dolayısıyla, az önce belirttiğimiz rakam çeşitli bölgelerde birkaç yüz lira daha yüksek olabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli