2022’nin En Çok Oynanan MMORPG Oyunlar Listesi

Sıradaki içerik:

2022’nin En Çok Oynanan MMORPG Oyunlar Listesi

2022 Beyin Cerrahı Maaşı Ne Kadar?

1386 okunma — 09 Mart 2022 15:23
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

beyin-cerrahi-maaslari-2022

Cerrahi, ilaç gibi tedavi yöntemleri ile iyileştirilemeyen hastalıkları, yapı bozukluklarını ve yaralanmaları gidermek yoluyla hastalıklı bölümün ameliyat ile tedavi edilmesidir. Beyin cerrahisi de en önemli cerrahlık alanlarından birisidir. Günümüzde doktorluk ve cerrahlık gençlerin hayallerini süsleyen iki meslektir. Bunun yanında, beyin cerrahı olmak isteyen gençlerin aklında pek çok soru işareti de bulunmaktadır. Bu yazımızda, beyin cerrahı dendiğinde akla gelen sorulardan “Beyin cerrahı nasıl olunur?” ve “Beyin cerrahı maaşları ne kadardır?” sorularını cevaplayacağız.

Beyin Cerrahı Nedir?

Öncelikle beyin cerrahının ne olduğuyla başlayalım. Beyin cerrahisi, beyin ve sinir cerrahisi adıyla bilinir. Bu bölüm en kabaca tabirle sinir sisteminde oluşacak hastalıkların ameliyat yoluyla tedavi edilmesidir. Dolayısıyla, bir beyin cerrahı, sinir sisteminde ameliyat yapan cerrahtır.

Beyin Cerrahı Nasıl Olunur?

Dürüst olmamız gerekirse, cerrah olmak için bir kişinin çok fazla emek vermesi gerekmektedir. Dolayısıyla, cerrahlık kesinlikle kolay olunabilecek bir meslek değildir. Beyin cerrahı olmak isteyen bir öğrencinin ilk olarak 6 yıllık tıp eğitimini başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. TUS, yani Tıpta Uzmanlık Sınavı, adı verilen sınava giren birey yeterli puanı aldığı takdirde beyin cerrahisi alanında staja başlama hakkını kazanacaktır. Staj eğitimine başlayan bir doktor eğitimini de başarıyla tamamladığı takdirde beyin cerrahı olarak çalışmaya hazır demektir.

Beyin cerrahı stajını yapan doktorlar hastanedeki doktorlara asistanlık yapabilmekte, bu sayede hem alan hakkında daha fazla bilgi edinmekte hem de başarılı bir cerrahtan mesleği en iyi şekilde öğrenebilme fırsatına kavuşmaktadır. Staj yaptığı kurumda doktora çeşitli sınavlar da yapılabilmektedir. Doktorun, stajını tamamlayabilmesi için bu sınavlardan da geçmesi elzemdir.

2022 Beyin Cerrahı Maaşları

2022 yılında pek çok mesleğe gelen zamlarla birlikte beyin cerrahlarının maaşları da merak edilmekte. Özellikle TUS sınavından başarıyla geçip beyin cerrahı olmayı amaçlayan doktorlar tarafından cevabı merakla beklenen “Beyin cerrahı maaşları ne kadardır?” sorusunu bu yazımızda cevaplayacağız.

2022 beyin cerrahı maaşları dendiğinde karşılaştığımız rakam 22.000 ila 32.000 TL arasındadır. Ancak, bu maaş kişinin çalıştığı kuruma göre değişebilmektedir. Elbette, doktorların ek ödemeler de aldıkları göz önünde bulundurulursa bir beyin cerrahının 25.000 TL ile 40.000 TL arasında bir maaş alabileceği söylenebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli