PlayStation 5 İlk Kez Görüntülendi !

Sıradaki içerik:

PlayStation 5 İlk Kez Görüntülendi !

2019 Üçüncü Çeyreğinde En Çok Telefon Satan Markalar Belli Oldu

690 okunma — 06 Aralık 2019 19:07
avatar

Kaan Akkaya

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Galaxy S10 S10 and S10 Plus
ABD merkezli küresel araştırma ve danışmanlık firması Gartner, dünyanın en çok satan beş akıllı telefon markasının 2019’un üçüncü çeyreğinde gösterdiği satış performansını gözler önüne seren yeni bir rapor yayınladı.

Akıllı telefonlara olan talep her geçen gün değişmekte ve bununla birlikte insanların hangi telefonu alacağı da kafasını karıştırmakta. ABD’li araştırma şirketi Gartner’ın son raporu, küresel akıllı telefon satışlarında geçen yıla göre yüzde 0,4 lük bir düşüş olduğuna işaret ediyor. Gelin birlikte Gartner‘in hazırladığı raporlara göz atalım.

Samsung Hakimiyetini Korudu

Galaxy S10 S10 and S10 Plus

Gartner’ın 2019’un üçüncü çeyreğindeki akıllı telefon satışlarına yönelik hazırladığı raporda, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un pazardaki hakimiyetini %20.4 gibi güçlü bir oranla koruduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yılın başlarında yeni amiral gemisi Galaxy S11’i tanıtmaya hazırlanan şirket, geçen yıla göre yüzde 2 oranında artışla yaklaşık 80 milyon adet akıllı telefon satmayı başardı.

İşte 2019, 3. çeyrekte satılan telefonları gösteren tablo:

gartner q3 2019

Listenin ikinci sırasındaysa ABD hükûmeti ile birtakım sorunlar yaşayan Çinli mobil devi Huawei yer alıyor. Üçüncü çeyrekte toplamda 65,8 milyon sevkiyat gerçekleştiren Huawei, bu sayede küresel pazarın da %17’sine hükmediyor. Ayrıca Huawei de tıpkı Samsung gibi geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlarını artırmış durumda. Üçüncü sırada ise Apple bulunmakta,hiç şüpesiz Apple en kötüsü geçen yıla oranla satışlarında düşüş yaşıyor.Apple geçen yıla oranla 5 milyon düşüşle 40 milyon sattı.Çinli şirket Xiaomi ise geçen seneye oranla benzer rakmaları yakaladı ve 32 milyon akıllı telefon sattı.Yine Çinli bir şirket olan OPPO ise 30 milyon satarak 5. sıraya yerleşti.

Gartner, 2019’un üçüncü çeyreğinde dünya çapında toplam 387 milyon adet akıllı telefon satıldığını söylüyor. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 389 milyondu. Hiç şüphesiz bugünün kullanıcıları, amiral gemileri yerine orta sınıf akıllı telefonları tercih ediyorlar. Fiyat/performans odaklı telefonlar, şu sıralar kullanıcıların gözdesi durumunda. Bu nedenle Samsung,Huawei, Xiaomi ve OPPO gibi markalar, akıllı telefonun öncüsü olan Apple’a karşı güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli